Her YaŞta
agesa-logo

Gençlerden Yaşlılara Dijital Dönüşüm

 Gençlerden Yaşlılara Dijital Dönüşüm

65 yaş üstündeki insanların dijital farkındalığını sağlamak, pandemi süreciyle beraber gelen günlük alışverişten bankacılığa kadar değişen alanlardan hizmet almasını sağlamak için 65+ Yaşlı Hakları Derneği bir dijital dönüşüm projesi başlattı. Proje, kuşaklar arası iletişimi de destekliyor. Teknolojiye ürkek yaklaşan 65 yaş üstü insanlar eğitimlerini dijital çağa doğan gençlerden alacak. Böylece akıllı telefon, tablet kullanmayı öğrenip, dijital kaygılarını bir yana bırakarak, teknolojiyle uyumlanmalarını sağlaması hedefleniyor.

Dijital hayat çağımızın gerçeği olsa da, pek çok insanda kaygı da beraberinde getiriyor. Özellikle pandemi sürecinde yaşlıların hayata erişimi için dijital erişimin önemi anlaşıldı. Dijitalleşmenin getirdiği kolaylıklardan faydalanmanın koşuluysa, dijital okur yazarlık.

65+ Yaşlı Hakları Derneği dijital dönüşümün hızla değiştirdiği dünyada 65+ bireyleri bu dönüşümün parçası yapmak için bir proje başlattı.Projeyle dijital kapsayıcılık üzerine çalışılacak, pandemi sürecinde aciliyete dönen dijital ihtiyaçların karşılanması sağlanacak. Günlük alışverişten, sağlık, bankacılık hizmetlerine, sosyalleşmeden, kamu hizmetlerine ulaşmaya, kültürel ve eğitsel faaliyetlere uzanan geniş bir yelpazede ihtiyaç duyulan dijital dünyanın dilini bilmemek bu alanlarda mağduriyet ve mahrumiyeti de beraberinde getiriyor. 

Gençlerden Yaşlılara Dijital Dönüşüm

Çevrimiçi hayata dahil olmak için akıllı telefon, tablet ve bilgisayar kullanımını öğrenmek, her yaşta bu eşikleri aşarak uyumlanmak gerekiyor. Proje sayesinde teknolojiye doğan nesil, 65+ olup teknolojiye ürkek yaklaşabilen daha geç tanışanlara aracılık edecek.

Sürdürülebilir iyileşme için kuşakların beraber çalışacağı proje 15 ay sürecek ve projeye katılanlar çevrelerinde yer alan 65+ artı bireylere dijital kapsayıcılık eğitimi verecek. Bunun öncesinde genç gönüllüler de eğitim alacak, eğitim içeriğine sahip olacak, yaşlı dostu applikasyonlar, oyunlar geliştirilecektir.

Proje Yunanistan’ın yaşlılık alanında en etkin ve deneyimli derneği 50+Hellas işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. 1 Nisan 2021’de başlayan proje, kuşaklar arası iletişimi güçlendirerek sürdürülebilir iyileşme sağlamayı hedefliyor. 

Güncel Haberler HER YAŞTA

Diğer Öneriler