Her YaŞta
agesa-logo

Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün Sahibi: Nevra Serezli

 Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün Sahibi: Nevra Serezli

Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’nin 22’inci yılında 2005 yılından bu yana verilen “Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü” sahibini Nevra Serezli oldu. Etkinlik tiyatro kültürünün yaşatılması ve yaygınlaştırılması amacıyla gerçekleştirilen Türkiye’nin en uzun soluklu festivali olma özelliğini taşıyor. 

Sabancı Vakfı ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü iş birliğiyle bu yıl 22’incisi düzenlenen “Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali” izleyicilerle buluştu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla, Merkez Park Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen açılış töreninde, tiyatronun önemine vurgu yapan Ersoy, bir konuşma gerçekleştirdi: 

“Perde açıldığında herkes, dili, inancı, kültürü ne olursa olsun kendisini şartsız koşulsuz hikayesine ortak eden karakterlerin yanında yerini alır. Bu hikayenin, yaşananların bir parçası olup, perde kapanana kadar sürecek bir yolculuk başlar. Sanatın rehberliğinde çıkılan böylesi yolculukların yolcusu ne kadar artarsa biliyor ve inanıyorum ki daha güzel, daha zengin, huzurlu ve anlamlı bir yaşam insanlığı kucaklayacaktır. Bu pencereden baktığımızda festivalimizin değeri kendisini gözler önüne sermektedir.”

Bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle nisan yerine mayıs ayında gerçekleştirilen festival seyircilerin rahat izleyebilmesi için salgın şartlarında açık hava yaz oyunlarıyla gerçekleştiriliyor. 

Hacı Ömer Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan bu festivalin kültür sanat konusunda yaptıkları çalışmalar arasında farklı bir yeri olduğunu vurguladı: 

“Tiyatronun yeri bambaşka. Rahmetli Sakıp Sabancı’nın özellikle Adana’da başlattığı bu festival apayrı bir yerde duruyor.”

Tiyatroyla geçen bir ömür 

Tiyatroyla geçen bir ömür

Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün bu yılki sahibi tiyatro sanatının gelişmesine yaptığı önemli katkılardan ötürü Nevra Serezli’nin oldu. Serezli’ye ödülünü Vali Süleyman Elban, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Kurt ve Hacı Ömer Sabancı Vakfı Genel Müdürü Safkan verdi.

Yurt içinden 9 devlet tiyatrosu, 7 özel tiyatro ve 1 şehir tiyatrosunun katılımıyla 18 oyun sahnelenecek festival, 21 Haziran’da sona erecek.

Sivas Devlet Tiyatrosu’nun Kendime Kıyamam, Tiyatro Kedi’nin Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını oyunları Merkez Park Amfi Tiyatroda; Ankara Devlet Tiyatrosu’nun Sonsuzluk Kitabevi, Van Devlet Tiyatrosu’nun Penceredeki Atlar, Kuzgun Yapımın Tuna Kıvrımı adlı oyunları Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluşacak. 

İnsanlığın yaşamın çarkı içinde öğütülüp yok olduğu zamanlarda, hiçliğe boyun eğmek yerine, sonsuz olmak isteyen adamın tuhaf hikayesini anlatan “Sonsuzluk Kitapevi”, savaşın ve açtığı delice yaraların post modern bir yansımalarını konu eden Penceredeki Atlar ve giderek yalnızlaşan, güvenden yoksun yaşayan modern insanın trajedisini anlatan Tuna Kıvrımı oyunu da sanatseverlerle buluşacak.

Güncel Haberler HER YAŞTA

Diğer Öneriler