Her YaŞta
agesa-logo

25 Yıldır Bitmeyen Arkadaşlık: Friends

 25 Yıldır Bitmeyen Arkadaşlık: Friends

Tüm zamanların en çok izlenen dizileri arasında yer alan, karakterleri, mekanları ve olaylarıyla ikonik olan Friends dizisi 25 yıl sonra Friends: The Reunion’la geri döndü. Hayranlarının uzun zamandır yeniden yayınlanmasını beklediği dizi, hem izleyiciler, hem oyuncular için duygusal anların yaşanmasına neden oldu. 

Aylardır, -aslında yıllardır- milyonlarca insanın heyecanla beklediği Friends: Reunion nihayet gerçek oldu. HBO Max tarafından yeniden buluşturulan oyuncular, 25 yıllık hasreti sona erdirdi ve bir özel bölüm hazırlandı. 

Yayınlandığı 1994-2004 yılları boyunca milyonlarca seyirciye ulaşan, izlenme rekorları kıran ve final bölümünde ABD’de sokakların boşalmasına yol açan dizi 62 kez Emmy’e aday gösterildi.

Dizi yalnızca konusuyla ikonik hale gelmedi. Oyuncuların arasındaki uyum, her karaktere ayrı ayrı verilen değer ve hepsinin gündelik hayatlarındaki dayanışması da diziyi öne çıkarttı. 

Friends: Reunion HBO Max tarafından bir sene önce gerçekleştirileceği açıklanmış bir projeydi. Ancak pandemi nedeniyle ertelenen proje, hayranları hayal kırıklığına uğratmıştı. 1 sene ertelendikten sonra oyuncu kadrosu orijinal Friends stüdyosunda tekrar bir araya geldi ve dizinin özel bölümü çekildi. 

Bu bölüm aslında bir devam bölümü değil. Aradan geçen 25 yıllık sürede karakterlerin nasıl geliştiğini, anılarını ve yaşadıklarını anlattıkları özel bir seçki.

Bütün yıldızlar geri geldi 

Bütün yıldızlar geri geldi

Jennifer Aniston (Rachel), Courteney Cox (Monica), Lisa Kudrow (Phoebe), Matt LeBlanc (Joey), Matthew Perry (Chandler) ve David Schwimmer (Ross) , Warner’da orijinal Friends sahnesi olan Stage 24’te yeniden bir araya geldi. 6 yıldızın tamamının baş yapımcı olduğu diziyi Ben Winston yönetti. 

Yeniden birleşme haberi Instagram’da oyuncuları tarafından  “It’s Happening” (oluyor) paylaşımıyla duyurulmuştu. 

Monica karakterini canlandıran Cox bu buluşmayı şu sözlerle anlatıyor: “Hiçbirimiz sete girdiğimizde ne kadar duygusal olacağımızı bilmiyorduk.” 

Kudrow Mayıs 2020’de Sunday Times ile yaptığı röportajda yeniden buluşma heyecanını şöyle ifade etmişti: “Şov bittiğinden beri izleyici bizi birlikte görmedi. Anımsayacağız, perde arkasında neler olup bittiğini konuşacağız. Karakterlerimizi oynamıyoruz. Bu bir bölüm değil. Bir senaryo yazılmadı. Altı kişi bir araya geldik.” 

Oyuncular stüdyoyu bıraktıkları haliyle bulunca ağlamaya başlamış. 

Bu bölümde dizinin oyuncuları ile röportajlar, soru-cevaplar küçük yarışmalar ve set turları var. Bunlara ek olarak bu bölümde Friends oyuncuları, ünlü sunucu James Corden ile canlı olarak bir stüdyo ortamında izleyicilerinin sorularını cevaplayacak. Friends: Reunion kadrosuna dahil olanlar arasında Lady Gaga, Justin Bieber, David Beckham, Cindy Crawford, Cara Delevingne, Tom Selleck gibi isimler de yer alıyor.

Güncel Haberler HER YAŞTA İNSANLAR & HİKAYELER

Diğer Öneriler