Her YaŞta
agesa-logo

İnternette fenomen olmanın yaşı yok

 İnternette fenomen olmanın yaşı yok

İnternet ünlüleri hakkında önyargılı olabilirsiniz. Çoğu insan, internet fenomeni olmak için genç olmak gerektiğini düşünüyor. Oysa bilgisayarı iyi kullanan ve internetin nimetlerinden faydalanan 50 yaşının üstünde insanlar da var. Üstelik hatrı sayılır bir takipçi kitlesine hitap ediyor ve başarılarıyla pek çok insana ilham oluyorlar.

“Bizi güzel yapan şeyin kendi benzersiz özelliklerimiz olduğuna inanıyorum. 40 yaşın üzerindeki kadınların hepsi bu söylenmemiş kurallara uysaydı, hepimiz aynı olurduk ve görünür olamazdık. Ruh halinize ve kişiliğinize göre giyinmeye ve nihayetinde benzersizliğinizi kucaklamaya inanıyorum. Benim için canlı ve cüretkar tarzım, gümüş kilitlerim ve korkusuz tavrım. Tarzın kişiliğe bağlı olduğuna inanıyorum. Kendine güven ve sevgiden yoksunsan şık olamazsın!”

İnternet fenomeni Grece Ghanem “40 yaşından sonra kadınlara şu öğretilir: Sakın cildini gösterme! Siz ne diyorsunuz?” sorusuna bu cevabı veriyor.

Ghanem önyargıları yıkarak modellik yapıyor ve bembeyaz saçları, kaz ayaklarını kadraja alan fotoğrafları ve yaşından çekinmeyen tavrıyla pek çok kadın için çoktan bir ilham kaynağı. 

Ghanem, internetin olumlu taraflarını kullanmakta mahir bir isim ama yalnız değil. Artık insanlar ilerleyen yaşlarında kendilerini saklamak yerine, tecrübelerini, hayatlarını ya da günlük heyecanlarını internetten paylaşma yoluna gidiyor ve pek çok takipçiye ulaşıyorlar. 

50’li yaşlarını süren Grece Ghanem klasik bir estetik anlayışından ziyade, ruh haline uygun giyinmeyi tercih ediyor ve zamansız parçalarla kendi estetiğini ortaya koymayı seviyor. Yıllardır görünümü değişmemiş, “Yaşınız ne olursa olsun modaya devam edebileceğinize ve havalı parçalarla spor yapabileceğinize şiddetle inanıyorum” diyor.

Gri saçları başlarda dezavantaj olarak görülse de, zamanla kimliği haline gelen bu saçlar, benzerleri arasında sıyrılmasını da kolaylaştırmış, moda kariyerine olumlu katkılar sunmuş. 50’li yaşlarında aranılan bir manken ve instagram hesabında 502 bin takipçisi var.

Her günü bir sanat eseri: Marie Ulmer

Fotoğrafçı Candace Karch tarafından keşfedilen 97 yaşındaki Marie Ulmer bu ara her biri sanat eseri olan fotoğraflarıyla ünlense de aslında o da bir sanatçı.

Candace Karch Ulmer’in hayatını mizah ve ilhamla fotoğraflıyor. Ancak fotoğrafları çekerken verdiği pozlar Marie’nin sanatçı kişiliğinin etkisiyle canlı ve yaratıcı oluyor. 97 yaşında enerjisinden bir şey kaybetmeyen Marie birbirinden eğlenceli pozlarla kadraja gülümsüyor. 

Bu pozlar çoktan internette fenomen olmuş bile. Karch, onun için “Marie Ulmer, 2007’de Bambi Gallery’de temsil etmeye başladığım 97 yaşında bir sanatçı. Hızlı arkadaş olduk ve hala arkadaşız. Son doksan yıldır her gün bir sanat eseri yapıyor. Beş yıldan fazladır Marie’yi fotoğraflıyorum. Bir kitap projesi fikri iki yıl önce başladı. Onu fotoğrafladığım yıllarda, onun kişiliğinin benim ilham perim olmak için kamera önünde geliştiğini keşfettim.” diyor.

Philedephia Halk Kütüphanesi’nde 35 yıldan fazla çizer olarak çalışan Ulmer, şimdi fotoğraflarıyla ünlü bir fenomen. 

Depresyondan fenomen olarak çıktılar

Tayvanlı çift Chang Wan-Ji (83) ve Hsu Sho-Er (84) Wansho Kuru Temizleme dükkanını işletiyordu. Pandemi sürecinin başlamasıyla beraber işleri durma noktasına gelen ve depresyona giren çiftin bu süreci torunlarının parlak fikriyle atlattı. 

31 yaşındaki Reef Chang dedesi ve babaannesine müşterilerin unuttuğu kıyafetlerle çekimler yapabileceklerini söyledi. Bu fikri değerlendiren çift, yarattıkları kombinlerle kısa sürede internet fenomeni haline geldi. 

Fotoğrafları açtıkları instagram hesabından paylaşan ikilinin hesabı 1 ay gibi kısa bir sürede 200 bin takipçiye ulaştı, Vogue ve Marie Claire dergilerinin Tayvan baskısına kapak oldu. Kıyafetlerin kombinleri kadar yaptıkları çekimler de ilgi çeken çift, bu beklemedikleri ilgi karşısında şaşkın. Hsu Sho-er “Bu fikri ilk başta anlaşılmaz bulmuştum ama bu kadar işe yaraması beni çok mutlu etti” diyor. 

Torunları da bu şaşkınlığı paylaşıyor: “Yapacak hiçbir şeyleri yoktu, ne kadar sıkıldıklarını gördüm ve hayatlarını aydınlatmak istedim. Çok fazla yabancının büyükanne ve büyükbabamla ilgileneceği konusunda hiçbir fikrim yoktu.”

Güncel Haberler HER YAŞTA

Diğer Öneriler