Her YaŞta
agesa-logo

Yeni Yıl Umudunu Taşıyan 16 Film

 Yeni Yıl Umudunu Taşıyan 16 Film

İyisiyle kötüsüyle 2020’ye veda edeceğiz. Gelmekte olan yeni yılın güzel şeyleri de beraberinde getirmesini dilerken, onu güzel karşılamamıza yardımcı olacak filmleri listeledik. Evde olduğumuz günlerde, güzel bir yılbaşı filmi de iyi gitmez mi?

Takvim bir yıldan diğer yıla geçerken, biz de tazelenme, yeni şeyler yapma isteğiyle doluyor, geleceğe umutla bakmak istiyoruz. Hazır bu yıl herkes evinde olacak, güzel bir film gecesi için seçebileceğiniz yılbaşı filmlerini listeledik. Hep beraber izleyebileceğiniz, içinizi ısıtacak filmler size başka hikayelerin kapısını açacak.

Şahane Hayat/ It’s a Wonderful Life (1946)

Bir Frank Capra başyapıtı. Sadece iyi bir yılbaşı filmi değil, aynı zamanda sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri. James Stewart ve Donna Reed’ın muhteşem sahneleriyle akıllarda kalan film, art arda gelen olaylar nedeniyle hayatında bir çıkmaza giren ve ölümü düşünen bir işadamının, bir kadın yardımıyla hayatın anlamını yeniden keşfetmesini anlatıyor.

Neşeli Hayat (2009)

Bu da Türkiye’den bir yılbaşı hikayesi. Yılmaz Erdoğan imzalı film, ailesinin geçimini sağlayabilmek için bir alışveriş merkezinde Noel Baba kılığına girmek zorunda kalan bir adamın hikayesini anlatıyor. Erdoğan’ın yarattığı Rıza karakteri zorluklarla başa çıkarken, umudunu kaybetmemenin  önemini hatırlatıyor. 

Grinç / Dr. Seuss’ how the Grinch stole Christmas (2000)

Whoville kasabasında geçen Ron Howard’ın imzasını taşıyor. Kasaba halkının tek derdi, diğer insanlara çok güzel hediyeler almak. Ancak kasabaya Crumpit Dağı’nın tepesinden bakan Grinch Noel’den nefret ediyor ve kasaba halkının iyimserliğini bozmaya kararlı. Grinch, Jim Carrey’in müthiş performansıyla unutulmazlar arasındaki yerini çoktan alan bir film.

Kutup Ekspresi / The Polar Express (2004)

Çocuk filmi deyip geçilemeyecek kadar incelikli bir film. Robert Zemeckis’in elinden çıkma Kutup Ekspresi geçmişteki kötü hatıraları nedeniyle artık Noel babaya olan bir inancı kalmayan küçük bir erkek çocuğunun hikayesini anlatıyor. Tuhaf bir trene atlayarak hiç bilmediği yollara düşerken, aslında Noel Baba’nın ikamet ettiği Kuzey Kutbu’na doğru gittiğini bilmiyordur. 

Gremlinler / Gremlins (1984)

Hiçbir icadı olmayan Red Peltzer’in bulduğu sevimli Gizmo’nun bütün kenti etkileyecek bir belaya dönüşeceğini kim tahmin edebilir? Gremlinler bir dönem oyuncaklarıyla dünyayı kasıp kavururken, sinemanın klasikleri arasına da girdi. 

 

Bir Noel Masalı / Un conte de Noël (2008)

Her aile yemeği iyi bir sonuç verir mi? Fransız yönetmen Arnaud Desplechin imzalı film, Vuillard ailesinin yılbaşı akşamı bir araya gelişini anlatıyor. Ama aile kalabalık, film de Fransız olunca, kaçınılmaz olarak geçmişin yaraları değişmeye başlıyor ve ortaya etkili bir drama çıkıyor. 

Ateşkes/ Joyeux Noël (2006)

Gerçek bir hikayeden yola çıkılarak çekilen etkileyici bir film. Christian Carion imzalı yapımda, farklı bir yılbaşı hikayesini anlatıyor. Birinci Dünya Savaşı’nda Almanlar bir yanda, Fransız ve İskoçlar bir yanda amansızca savaşmaktadır. Ancak yılbaşı akşamı, iki taraf da tek gecelik bir ateşkes ilan eder ve siperlerin ortasında buluşup, yeni yılı kutlarlar. Birbirini öldürmekle görevlendirilmiş insanların, çocuklarının fotoğraflarını birbirine gösterip iç geçirdikleri dokunaklı bir hikaye. 

 

Evde Tek Başına/ Home Alone (1990)

Bu da çoktan klasikler arasında yer alan bir film. Macaulay Culkin’in canlandırdığı Kevin’in ailesi Noel tatili için Fransa’ya giderken onu unutur. Ancak Kevin yalnızlıkla başa çıktığı gibi tehlikeleri savmakta hiç zorlanmaz. 

Zor Ölüm/ Die Hard (1988)

Sonrasında bir seriye dönüşen hikayenin başını hatırlıyor musunuz? New York polis departmanı dedektif John McClane’in hikayesi karısıyla arasını düzeltmek için gittiği yılbaşı partisinde başlamıştı. Bruce Willis’in ölümsüzleştirdiği karakterin bu ilk macerası saf bir eğlence vaadi. 

Bad Santa/ Bad Santa (2003)

Belki de geride bıraktığınız yıl çok kötü geçti ve gerçekten kötü bir film izleyerek taçlandırmak, sonrasında ise artık iyi şeylerle karşılaşmak istiyorsunuz. Hırsızlık yapmak için Noel Baba kılığına giren iki hırsızın hikayesini anlatan Terry Zwigoff imzalı film, eğlenceli kötü film severler için bir seçenek olarak listenin son sırasındaki yerini alıyor. 

Harry Sally ile Tanışınca/ When Harry Met Sally (1989) 

90’ların kült romantik komedisi When Harry Met Sally, üniversiteden mezun oldukları gün bir yolculukta tanışan Harry ve Sally’nin hikayesini ekranlara yansıtıyor. Meg Ryan ve Billy Crystal’ın başrolleri paylaştığı romantik komedi, yeni yıl kutlamasındaki mutlu sonuyla yılbaşı ruhunu kusursuz bir şekilde anlatıyor.

Bridget Jones’un Günlüğü/ Bridget Jones’s Diary (2001)

İflah olmaz bir romantik Bridget aşkı ararken başını belaya sokmaktan da geri durmaz. Bridget rolüyle Oscar Ödüllü Renéé Zellweger’in, Daniel Cleaver rolündeki Hugh Grant ve  Mark Darcy rolündeki Colin Firth arasında geçen karışık aşk üçgenini komik bir şekilde ele alan seri, ümitsiz romantiklerin kesinlikle izlemesi gereken bir film!

Aşk Her Yerde/ Love Actually (2003)

İngiliz yapımı romantik komedi 8 çiftin farklı pencerelerden hikayelerini konu alıyor. Yeni başlangıçlara inanmanızı sağlayan romantik bir masal. 

Aile Bağları/ The Family Stone (2005)


Diane Keaton, Rachel McAdams, Sarah Jessica Parker gibi Hollywood’un en ünlü isimlerinin buluştuğu The Family Stone filminde, Noel kutlaması için bir araya gelen kalabalık ve karışık bir ailenin hikayesini izlerken hüzün, neşe, mutluluk ve daha birçok duyguyu aynı anda tadacaksınız. 

Elf/ Elf (2003)

Yılbaşı zamanı kahkahalarla gülmek istiyorsanız, Elf ideal. Gerçek ailesini bulmak için Kuzey Kutbu’ndan New York’a gelen Elf’in maceralarını izlediğimiz filmde, başrolde yer alan usta komedyen Will Ferrell bir kez daha gülme krizlerine sokuyor. 

Yılbaşı Gecesi/ New Year’s Eve (2011) 

Yılbaşı gecesini kiminle geçirmek istersiniz? Film bu soruyu soruyor. Robert De Niro, Zac Efron, Michelle Pheiffer, Ashton Kutcher ve daha birçok ünlü ismin buluştuğu zengin kadrosuyla New Year’s Eve, herkese hitap eden bir yeni yıl filmi. 

HER YAŞTA Keşfet MODA & SANAT

Diğer Öneriler