Her YaŞta
agesa-logo

73 Yaşında Spor Fenomeni

 73 Yaşında Spor Fenomeni

73 yaşındaki Joan MacDonald yüksek tansiyon ve reflü ilaçları kullanırken, birden farklı bir insan olmak istediğini anladı ve daha rahat yaşamak için spor yapmaya karar verdi. Yaptığı seçimle hayatı değişen MacDonald 3 yılda 31 kilo vermekle kalmadı, kaslarını geliştirdi ve pek çok insana ilham oldu.

Joan MacDonald sıradışı bir sosyal medya fenomeni. 73 yaşında, aktif spor yapıyor ve verdiği kiloları, sağlıklı yaşamıyla örnek oluyor. Pek çoklarının yürümeye üşendiği günlerde, nasıl spor yapılabileceğine dair tüyoları çok popüler.

Bu ilginç hikaye kızı Michelle’nin annesi için duyduğu kaygıyla başlamış, Michelle bir sporcu ve annesinin durumunu endişeyle izliyormuş: 

“70 yaşındaydım. Yüksek tansiyon ve asit reflü için ilaç kullanıyordum, ayak bileklerimde korkunç bir ödem vardı, artritim yüzünden merdiven inip çıkmakta zorluk çekiyordum, yorgundum, duygusaldım, çaresizdim ve bir değişikliğe ihtiyacım vardı. Kızım Michelle gözyaşlarının içinde bana geldi. Bulunduğum yolda devam edersem daha da kötüye gideceğimi ve muhtemelen daha fazla ilaç alacağımı söyledi.”

Bu kırılma anıyla beraber kendine iyi bakmaya karar veren Joan MacDonald, harekete geçmiş.

Yavaş yavaş değişim

Değişimin ilk günleri zorlu olmuş. Vücudunun verdiği yavaş tepkiler onu yıldırmadığı gibi, kendini değişimin mutlaka geleceğine ikna ederek motive etmiş: 

“Hayatımda ilk kez akıllı telefonu nasıl kullanacağımı öğrendim. Spor salonu üyeliğimi yeniledim, bir yemek tartısı, bir ölçü bandı aldım ve işe başladım. İnanılmaz derecede zor bir işti ama asla havluya atmadım. Silahlarıma yapıştım ve asla pes etmedim. Sloganım, ‘Değişikliklerimin yavaş olması umurumda değil. Kendi hızımda gideceğim ve bu sefer değişiklikler hayatımın geri kalanında sürecek’ oldu. Aylar geçtikçe değişikliği gördüm. Ağırlık azalıyordu. Spor salonuna güvenim artıyordu.” 

3 yıl boyunca istikrarlı bir şekilde çalışmasını sürdürdükten sonra bir fenomene dönüşen Joan MacDonald, yeni yaşam tarzıyla milyonlarca insana ulaştı. 73 yaşında kaldırdığı ağırlıklarla “Yapamam” diyen insanların önyargılarını kırdı. 31 kilo zayıfladı ve halen haftada beş gün spor yapıyor, 15 ila 30 dakika boyunca ağırlık kaldırıyor. 

HER YAŞTA Spor Yaşam

Diğer Öneriler